PicoScope

trainingen, middelen en downloads

Seldenthuis Educatie ondersteunt uw onderwijs in het gebruik van de PicoScope.
De PicoScope wordt gebruikt om de prestaties van elektronische apparaten te testen en te evalueren.

PicoScope trainingen
docenten en trainers

basis

Doe mee aan onze PicoScope Basis Training (BPT) voor docenten en trainers!

Ben jij klaar om je diagnosetechnieken naar een hoger niveau te tillen? In deze praktische cursus beheers je eerst zelf de PicoScope en leer je hoe je deze effectief kunt integreren in je lessen.

In deze cursus ga je praktisch aan de slag om de PicoScope eerst zelf te beheersen en daarna te gebruiken tijdens je lessen. We doorlopen het gehele softwareprogramma didactisch en je gaat zelfstandig meten en instellen met de PicoScope.

Diagnose technisch:
Leer de hardware en software correct in te stellen.
Analyseer scopebeelden en activeer het rekenkanaal.
Gebruik de PicoScope samen met een Ampèretang.

Onderwijskundig:
Ontdek hoe je de PicoScope inzet tijdens praktijklessen.
Identificeer geschikte opdrachten en visualiseer data.

Eén volledig verzorgde bijeenkomst (inclusief diner) van 16:00 tot 21:00 uur.
Ideaal na je schoollessen!
Ervaar begeleiding in een kleine groep van 5-8 deelnemers. 

Vereisten:
Ervaring in voertuigdiagnose en gebruik van multimeter en diagnoseapparatuur.
Breng je eigen PicoScope, laptop en lader mee naar ons trainingscentrum in Gouda.

Eerst mogelijke cursusdatum: donderdag 27 juni, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
Wil jij weten waarvoor je de PicoScope allemaal voor kan gebruiken? Grijp dan deze kans, mail nu naar info@seldenthuis-educatie.nl of bel 06-38020629 om je in te schrijven.

PicoScope docententrainingen –

gevorderden

Gefundeerd op de Basistraining (BPT) gaan we in deze Gevorderden training vooral diagnose technisch een forse stap zetten. Dat doen we aan de hand van de uitbreidingsset voor de PicoScope, waarmee je nog veel meer kunt meten, weten en verklaren.

Diagnose technisch:

Werken met de zeer gevoelige WPS500x druksensor waarmee we de pulsaties in de uitlaat of inlaat kunnen meten.

  • We gaan aan de slag met de COP ignition probe en omdat we rekenkanalen gebruiken kunnen we signalen van sensoren gebruiken met een heel ander doel.
  • First Look sensor gebruiken
  • COP antenne gebruiken
  • Rekenkanalen gebruiken
  • CAN-BUS decoderen
  • NVH trillingsset gebruiken

Onderwijskundig:

Tijdens deze training zijn eventuele storingen vooraf bekend en gaan we op zoek naar de beste methode of snelste methode om deze storingen te achterhalen. Daarmee leer je data te zoeken, te analyseren, conclusies te trekken en daarna aanpassingen te doen.

We oefenen aan de hand van 6 opdrachten (via onze zelfontwikkelde e-learning begeleiding en een instructietablet) in verschillende werkvormen, onder andere een rijopdracht. Je bent alleen en samen met de andere deelnemers aan het ontdekken, meten, verbanden leggen en uitsluiten. Inhoudelijk uitdagend en pittig!

Daarnaast is het leuk om met je onderwijscollega’s na te denken over het gebruiken van de tools en opdrachten in je eigen lessen. Je houdt je inlogcode voor het e-learning systeem zodat je lang na de training nog steeds bij de materialen kunt. Handig bij lesontwikkeling en aanpassingen.

Deze gevorderden training is een ééndaagse training (inclusief diner) die van 13:00 tot 21:00 uur duurt. Handig in te plannen als studiedag, samen met al je collega’s!

Je bent ervaren in het diagnose stellen aan voertuigen en kan soepel werken met een multimeter en diagnose apparatuur. Je volgde eerder de Basis PicoScope Training en werkt daar actief mee.

Het is noodzakelijk dat je je eigen PicoScope, laptop en lader meeneemt naar de training, die in ons eigen trainingscentrum in Gouda wordt gehouden. Er zijn tussen de vijf en maximaal acht deelnemers zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen. De Algemene Voorwaarden van SE zijn van toepassing.

Wil je je aanmelden? Mail nu naar info@seldenthuis-educatie.nl of bel 06-38020629 voor informatie. Of houd onze website in de gaten wanneer we een Gevorderden training organiseren.
We kunnen ook op aanvraag een speciale training voor jou en je collega’s organiseren.

Downloads en handige links

Seldenthuis Educatie ondersteunt uw onderwijs in het gebruik van PicoScope producten

Seldenthuis Educatie is het verkoopkanaal van PicoScope Automotive voor het onderwijs in Nederland.

Gebruikt u nog PicoScope 6 automotive?
Dan adviseren wij de overstap naar PicoScope 7 automotive te maken.

Wanneer u de Automotive scope’s gaat inzetten in uw onderwijs is het belangrijk om de specificaties van het gereedschap te kunnen raadplegen.

Download hier de handleiding voor de automotive 4000 serie scopes.

Ook ontzettend nuttig voor uw studenten is de nieuwe PicoScope App!

Er staan handige metingen en informatie in over diverse sensoren, actuatoren en specifieke metingen. Allemaal op basis van PicoScope 7 Automotive.

De Pico inslulationtester (ook wel bekend als ‘megger’) is een geweldig apparaat om klassikaal te gebuiken op een digibord of ander presentatiemiddel wat op Windows draait.

Download hier de handleiding van de Pico inslulationtester.