PicoScope

training, middelen en downloads

PicoScope docententrainingen

Goed technisch onderwijs zorgt voor gemotiveerde vakmensen. Een belangrijk deel van leren doet een student in de praktijk. Om dat leerproces te ondersteunen en docenten te ontzorgen organiseert Seldenthuis Educatie PicoScope trainingen specifiek voor het onderwijs, van vmbo, mbo tot hbo.

Als je docent bent of instructeur op niveau 2,3,4 of 5 (vmbo / mbo Basistechnicus, Allround technicus, Technisch Specialist Voertuigen en Mobiele Werktuigen of associate degree Automotive Engineering) wordt je door het volgen van eerst de Basistraining en daarna de Gevorderdentraining zelf een stuk wijzer en handiger. Daarnaast leer je direct hoe je de PicoScope inzet tijdens je lessen en opdrachten, praktisch en theoretisch.

In deze cursus ga je praktisch aan de slag om de PicoScope eerst zelf te beheersen en daarna te gebruiken tijdens je lessen. We doorlopen het gehele softwareprogramma didactisch en je gaat zelfstandig meten en instellen met de PicoScope.

Diagnose technisch:

Instellen van de hardware en software. Scopebeelden instellen en daarna analyseren. Het rekenkanaal activeren en gebruiken. De PicoScope samen met een Ampèretang gebruiken.

Onderwijskundig:

Hoe en wanneer zet je de PicoScope in tijdens je praktijklessen? Welke opdrachten zijn daarvoor geschikt? Hoe visualiseer je data, metingen en uitkomsten?

Hoe geef je goede technische instructie aan je leerlingen en studenten? Welke scopebeelden hebben ze nodig voor een adequate probleemanalyse?

Organisatorisch:

De basistraining heeft één geheel verzorgde bijeenkomst (inclusief diner) die van 16:00 tot 21:00 uur duurt. Handig in te plannen na je lessen op school!

Je bent ervaren in het diagnose stellen aan voertuigen en kan soepel werken met een multimeter en diagnose apparatuur.

Het is noodzakelijk dat je je eigen PicoScope, laptop en lader meeneemt naar de training, die in ons eigen trainingscentrum in Gouda wordt gehouden. Er zijn tussen de vijf en acht deelnemers zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen. De Algemene Voorwaarden van SE zijn van toepassing.

Wil je je aanmelden? Houd dan de agenda op onze website in de gaten wanneer we een Basistraining organiseren. We kunnen ook op aanvraag een speciale training voor jou en je collega’s organiseren. Het inschrijfformulier vindt je op diezelfde website.

Gefundeerd op de Basistraining (BPT) gaan we in deze Gevorderden training vooral diagnose technisch een forse stap zetten. Dat doen we aan de hand van de uitbreidingsset voor de PicoScope, waarmee je nog veel meer kunt meten, weten en verklaren.

Diagnose technisch:

Werken met de zeer gevoelige WPS500x druksensor waarmee we de pulsaties in de uitlaat of inlaat kunnen meten.

  • We gaan aan de slag met de COP ignition probe en omdat we rekenkanalen gebruiken kunnen we signalen van sensoren gebruiken met een heel ander doel.
  • First Look sensor gebruiken
  • COP antenne gebruiken
  • Rekenkanalen gebruiken
  • CAN-BUS decoderen
  • NVH trillingsset gebruiken

Onderwijskundig:

Tijdens deze training zijn eventuele storingen vooraf bekend en gaan we op zoek naar de beste methode of snelste methode om deze storingen te achterhalen. Daarmee leer je data te zoeken, te analyseren, conclusies te trekken en daarna aanpassingen te doen.

We oefenen aan de hand van 6 opdrachten (via onze zelfontwikkelde e-learning begeleiding en een instructietablet) in verschillende werkvormen, onder andere een rijopdracht. Je bent alleen en samen met de andere deelnemers aan het ontdekken, meten, verbanden leggen en uitsluiten. Inhoudelijk uitdagend en pittig!

Daarnaast is het leuk om met je onderwijscollega’s na te denken over het gebruiken van de tools en opdrachten in je eigen lessen. Je houdt je inlogcode voor het e-learning systeem zodat je lang na de training nog steeds bij de materialen kunt. Handig bij lesontwikkeling en aanpassingen.

Organisatorisch:

Deze gevorderden training is een ééndaagse training (inclusief diner) die van 13:00 tot 21:00 uur duurt. Handig in te plannen als studiedag, samen met al je collega’s!

Je bent ervaren in het diagnose stellen aan voertuigen en kan soepel werken met een multimeter en diagnose apparatuur. Je volgde eerder de Basis PicoScope Training en werkt daar actief mee.

Het is noodzakelijk dat je je eigen PicoScope, laptop en lader meeneemt naar de training, die in ons eigen trainingscentrum in Gouda wordt gehouden. Er zijn tussen de vijf en maximaal acht deelnemers zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen. De Algemene Voorwaarden van SE zijn van toepassing.

Wil je je aanmelden? Houd dan de agenda op onze website in de gaten wanneer we een Gevorderden training organiseren. We kunnen ook op aanvraag een speciale training voor jou en je collega’s organiseren. Het inschrijfformulier vindt je op diezelfde website.

Wij hebben in samenwerking met AA-Equipment support een mooie EDU set samengesteld die u fantastisch kunt inzetten binnen het onderwijs. Overzichtelijk, en met de beste accessoires. Heeft u deze set liever iets anders ingericht? Geen probleem, dat kan ook! Verder kunnen wij u alle PicoScope accessoires en ondersteuning leveren.

Goed om te weten, de EDU set heeft een zeer speciale onderwijsprijs en is alleen te bestellen voor onderwijsinstellingen.

.

Aanmelden? Check de agenda welke cursus u wilt volgen en wanneer deze wordt gegeven.

Downloads en handige links

Seldenthuis Educatie ondersteunt uw onderwijs in het gebruik van de PicoScope

Seldenthuis Educatie is het verkoopkanaal van PicoScope Automotive voor het onderwijs in Nederland.

Klik op de afbeelding rechts om naar de downloadpagina te gaan van PicoScope 7 automotive.

Gebruikt u nog PicoScope 6 automotive? Dan adviseren wij de overstap naar PicoScope 7 automotive te maken.

Wanneer u de Automotive scope’s gaat inzetten in uw onderwijs is het belangrijk om de specificaties van het gereedschap te kunnen raadplegen.

Klik op de afbeelding links om de handleiding voor de automotive 4000 serie scopes te downloaden.

Ook ontzettend nuttig voor uw studenten is de nieuwe PicoScope App! Scan de QR code op de PicoScope webpagina door op de afbeelding rechts te klikken.

Er staan handige metingen en informatie in over diverse sensoren, actuatoren en specifieke metingen. Allemaal op basis van PicoScope 7 Automotive.

De Pico inslulationtester (ook wel bekend als ‘megger’) is een geweldig apparaat om klassikaal te gebuiken op een digibord of ander presentatiemiddel wat op Windows draait.

Wanneer u links op de afbeelding klikt opent een handleiding.