Over ons

Ons Team

Tom Seldenthuis

(Eigenaar)

Mark Proper

(Ontwikkelaar maatwerk/Ingenieur)

Jordy van Leeuwen

(Ontwikkelaar elektronica/Ingenieur i.o.)

Matthijs Teeuwen

(Ontwikkelaar maatwerk/Technisch medewerker)

Rens Goedhard

(Ontwikkelaar maatwerk/Ingenieur i.o)

Priscilla Steenbergen

(Backoffice/Technisch medewerkster)

Jan Oskam

(Technisch medewerker)

Menno van der Haven

(Vrijwilliger)

Tom Westerbeke

(Ontwikkelaar maatwerk/Technisch medewerker)

Inge Saris

(Grafisch ontwerpster)

Marielle Poolman

(Grafisch ontwerpster)

Wij maken het makkelijker

 

Veruit de meeste docenten hebben zeer beperkt de tijd om buiten de contracttijd (les- en taakuren) ook nog nieuwe leermiddelen of e-learnings te bedenken en te bouwen. Dat kost echt veel tijd en steeds meer expertise. Daarom specialiseren wij ons hierin, we doen niks anders. Van Basis Elektrosetje tot de complete ombouw van een voertuig tot compleet leermiddel, dat is SE. Onafhankelijk sinds 2015 werken we voor het technisch onderwijs in het vmbo, mbo en hbo.

Ons doel: Het voor docenten en instructeurs gemakkelijker maken om technisch onderwijs te geven en studenten zoveel mogelijk zelfstandig en praktisch te laten leren.

We kiezen ervoor om zoveel als kan met refurbished onderdelen te werken. Ook die zijn goed en kunnen lang mee. Daarmee houden we de aanschafprijs van een leermiddel onder controle. Wil je voor je klas met 25 studenten liever 1 volledig nieuw leermiddel, of voor vergelijkbaar geld liever 3, gedeeltelijk opgebouwd met revisieonderdelen?

We denken dat je technische onderwijsmiddelen in een jaar of vijf moet kunnen afschrijven. Techniek ontwikkelt door en dus wil je actuele hulpmiddelen hebben. We houden ze simpel, veilig en stevig, zodat ze weinig aandacht nodig hebben en zonder gedoe goed presteren. Veel techniekdocenten zijn handig genoeg om eventueel zelf te repareren en te onderhouden. Zo houden we het overzichtelijk, operationeel en betaalbaar.

Natuurlijk schrijven we zelf docentenhandleidingen en ondersteunende e-learning modules die op het Electude platform draaien.

Al het technische werk gebeurt bij SE, van metaal op maat maken tot lassen van een frame en van uitbouwen van motorblokken tot het samenstellen van een maatgemaakte draadboom en een eigen PCB en software ontwikkeling. Eigen mensen, eigen machines, dus ook een 3D-printer, CNC laser en een CNC-freesmachine. Ook ontwerpen (van eerste schetsje achterop een a-4-tje tot de 3D-animatie (met diverse tekenprogramma’s) doen we zelf, zodat iedere aanpassing en verbetering direct digitaal vastligt. Alleen poedercoaten (in die typerende kleur groen) besteden we uit.

Alle onze producten worden continu aangepast met suggesties van de gebruikers (docenten en hun studenten) en onze eigen specialisten. Hoe kan het beter, makkelijker, veiliger?

Samen met AA Equipment Support biedt SE de PicoScope, een zeer compacte en praktische oscilloscoop, aan. Die kan je zonder veel gedoe inzetten als algemeen diagnoseapparaat bij voertuigen, als alternatief voor kostbare en complexe merkapparatuur of uitgebreide en verplichte abonnementen.

SE levert de PicoScope in verschillende EDU-setjes aan het onderwijs en ondersteunt dat met een compacte en praktische docententrainingen die we organiseren in ons eigen trainingscentrum in Gouda.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

 

Werken bij Seldenthuis-Educatie?

 

Wij staan altijd open voor een verkennend gesprek met enthousiaste mensen. 

 

Voor het schooljaar 2023/2024 zijn twee stageplaatsen ingevuld door Twan en Tim uit de opleiding MBO Technicus Engineerring vanuit mboRijnland te Gouda