Over ons

Wij maken het makkelijker

Waarom?

Als docent, trainer of instructeur heb je je handen vol. Lesgeven, studenten begeleiden, afstemmen, systemen bijwerken, noem maar op. Om dan zelf nieuwe leermiddelen of e-learnings te bedenken en te maken valt niet mee. Hoe hou je je studenten actief aan het leren, ontdekken en proberen?

Wij zijn specialisten

Bij Seldenthuis-Educatie specialiseren we ons juist in het bedenken, ontwikkelen en bouwen van praktische leermiddelen en actieve e-learnings. We doen niet anders, sinds 2015 werken we voor het technisch onderwijs in het vmbo, mbo en hbo.

Van brainwave ( krabbeltje achterop een a4-tje) tot concreet idee, prototype en ontwerp (3D-animatie in grafisch ontwerpprogramma), alles doen we zelf. Totdat het werkt, totdat het goed is voor docent en student.

Ook ombouw, assemblage en productie doen we zelf. Van metaal op maat maken tot lassen van een frame. Motorblokken uitbouwen, maatgemaakte draadbomen samenstellen, eigen PCB en software ontwikkeling. Van maatwerk worden we blij net zoals de afnemer.

Eigen mensen, eigen machines, dus ook een 3D-printer, CNC laser en een CNC-freesmachine.  Alleen poedercoaten (in onze huiskleur groen) besteden we uit.

We schrijven zelf docentenhandleidingen en ondersteunende e-learning modules die op het Electude platform draaien. We beginnen met een storyboard dat we baseren op de taxonomie van Bloom. Daarmee bouwen we de modules op en zorgen we dat het leermiddel daar precies bij aansluit, passend bij het niveau van de student.

Daarom bestaat ons team uit technici, ingenieurs, grafisch ontwerpers en een docent / onderwijsontwerper. We zijn onafhankelijk, gedreven en telkens nieuwsgierig naar hoe het beter, handiger en duidelijker kan, voor docent en student. Wij maken het makkelijker.

Onze uitgangspunten

Ons doel: Het voor docenten en instructeurs gemakkelijker maken om technisch onderwijs te geven en studenten zoveel mogelijk zelfstandig en praktisch te laten leren.

We denken dat je technische onderwijsmiddelen in een jaar of vijf moet kunnen afschrijven. Techniek ontwikkelt snel door en dus heb je actuele leermiddelen nodig om vakmensen op te leiden.

We werken zoveel als kan met refurbished onderdelen. Die zijn goed en kunnen lang mee. Daarmee houden we de aanschafprijs van een leermiddel onder controle.

We houden leermiddelen simpel, veilig en stevig, zodat ze weinig aandacht nodig hebben en zonder gedoe goed presteren. Veel techniekdocenten zijn handig genoeg om eventueel zelf te repareren en te onderhouden. Zo houden we het overzichtelijk, makkelijk en betaalbaar.

Wat maken en doen we dan?

We bedenken en bouwen leermiddelen en ondersteunende materialen – modulair opgebouwd, van basis elektro set tot EV diagnose voertuig.

We doen maatwerk engineering en ombouw van voertuigen (van e-bike tot vrachtwagen) tot leermiddel.

We richten ons op het technisch onderwijs, denk aan het vmbo en de techniekhavo en het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, globaal niveau 1 tot en met 5. Onze leermiddelen worden gebruikt door studenten Engineering, Mechatronica, Automotive, Tweewielers, Electrotechniek, Mobiele werktuigen en de Agrarische  / Groene opleidingen.

We verzorgen maatwerk training en bijscholing voor docenten en instructeurs, examinatoren en werkplaatsprofessionals. Ieder leermiddel leveren we op locatie met een aflever- en gebruiksinstructie voor het team.

Al onze producten worden continu aangepast met suggesties van de gebruikers (docenten en hun studenten) en onze eigen specialisten. Hoe kan het beter, makkelijker of veiliger?

Heb je een idee, een vraag, een probleem of wil je meer informatie? Stuur ons een berichtje of bel ons op!

 

 

Ons Team

Tom Seldenthuis

(Oprichter / Directeur/ BE.d Automotive)

Engineering

Mark Proper

(Ontwikkelaar / ing. Automotive)

Jordy van Leeuwen

(Ontwikkelaar elektronica / Ingenieur Electronica i.o.)

Matthijs Teeuwen

(Ontwikkelaar / Technisch medewerker)

Rens Goedhard

(Ontwikkelaar / Ingenieur Automotive i.o)

Financieel en administratie

Priscilla Steenbergen

(administratie)

Techniek

Jan Oskam

(Technisch medewerker)

Tom Westerbeke

(Technisch medewerker / assemblage)

Mirjam Reijneveld

(Technisch medewerkster / assemblage)

Grafische vormgeving

Inge Saris

(Grafisch ontwerpster)

Marielle Poolman

(Grafisch ontwerpster)

Vrijwilligers

Menno van der Haven

(Vrijwilliger taalkundig)

Gert  Bolderman

(Technisch ondersteunend)

Werken bij Seldenthuis-Educatie?

 

Wij staan altijd open voor een verkennend gesprek met enthousiaste mensen.

 

Voor het schooljaar 2023/2024 zijn twee stageplaatsen ingevuld door Twan en Tim uit de opleiding MBO Technicus Engineering vanuit mboRijnland te Gouda