Actueel

Facebook Berichten

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

De onderwijspreparatie voor deze DAF CF is afgerond. Vandaag is de truck op transport gezet naar het Alfa-college KARgo in Hoogeveen.
Benieuwd? Check het filmpje!
... Bekijk meerBekijk minder

Onze vernieuwde website al gezien? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze leermiddelen pagina!
https://seldenthuis-educatie.nl/practicum-leermiddelen/

#agriculture #mobiliteitbranche #technischonderwijs ##mobielewerktuigen  #leermiddelen #sterktechniekonderwijs #automotive #tweewieler #tweewielertechniek

979 hPa
3,4 mm/u H2o
9,8 °C
4,3 Bft
Als je meetapparatuur dat weergeeft, dan weet je dat het eigenlijk baggerweer is. Binnen blijven, het lijkt wel herfst!
Dat klopt, het is november, zaterdagmiddag 4 november 2023. Binnen bij Seldenthuis-Educatie is het klimaat echt anders. De sfeer ook: zonnig, collegiaal, nieuwsgierig, gedreven.
Alle 25 topmonteurs van het garageforum van AMT zijn uitgenodigd voor vier kennis- en praktijksessies bij SE. Er zijn er 11 die samen met AMT-collega’s tussen 13:00 en 19:30 uur goed verzorgd en flink wijzer worden. Mark, Rens, Matthijs en Tom draaien een workshop, Priscilla zorgt voor al het andere (zoals SE tompoezen!).
Erwin den Hoed is adjunct-hoofdredacteur van AMT (Auto en Motor Techniek, al 80 jaar het kennisplatform van de professionele technicus) en legt uit wat een topmonteur is: ’Dat zijn de 25 vakmensen die constant en langere tijd met goede suggesties en werkende oplossingen komen op het AMT Garageforum. Op dat (gratis) forum meldt een monteur problemen, storingen en ander gedoe, iedereen kan vervolgens meedenken, meezoeken en richting geven. Die 25 topmonteurs hebben de hoogste ranking en voor hen organiseren we, samen met bedrijven, regelmatig expertsessies’.
Die is vanmiddag dus bij Seldenthuis-Educatie in Gouda. Een sessie over laden (1 of 3-fase, kabels, stekkers, weerstanden, wallbox controle), warmtepompsystemen in een e-auto (het is lekker warm in het passagiersgedeelte, toch is de warmtepomp in storing), CAN-bus elektronica (de behuizing is ongeveer standaard, de inhoud kan echt anders zijn) en, passend bij het weer buiten, een ijskrabber lasersnijden en een lasergravure in de ijskrabber maken.
Heel praktisch, binnen vier minuten aan de slag. Veel (opengewerkte) materialen op tafel, meteen meten met Multimeter of PicoScope en inhoudelijke discussies. Wat zien we? Wat meten we? Wat kan er aan de hand zijn?
Wil je daar meer over weten? Let dan op AMT, want Erwin schrijft er een flink technisch-inhoudelijk artikel over.
Op zaterdagmiddag aan de slag, het was binnen echt veel lekkerder dan buiten. We deden het graag!
... Bekijk meerBekijk minder

Comment on Facebook

Bedankt voor de interessante dag en super goede verzorging. Was geweldig om erbij te zijn. Ook al kon ik niet tot het einde blijven, was blij dat ik erbij was.

Was super geregeld, bedankt voor de gezellige en leerzame dag!

Bij het Hub van Doorne college hebben we de educatieve middelen 'Sleutelmotor' en 'Motorisch Meten' mogen leveren. De Sleutelmotor wordt geleverd als een complete eenheid, voorzien van een stevig en robuust frame. Hierin zijn de motor, dynamo, startmotor, versnellingsbak, koppeling, radiateur en koelsysteem geïntegreerd. Deze opstelling biedt jouw student de gelegenheid om te oefenen met het demonteren van veelvoorkomende motoronderdelen. Een leuke veilige manier om de technische vaardigheden van de leerlingen te versterken en ze voor te bereiden op een succesvolle toekomst in de autotechniek! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

#HubVanDoorneCollege #MotorOnderhoud #EducatieveMiddelen #TechnischeVaardigheden #Autotechniek #Leermiddelen #Sleutelmotor #MotorischMeten #PraktischOnderwijs
... Bekijk meerBekijk minder

Heb je onze laatste nieuwsbrief als gelezen? Het bruist bij Seldenthuis-Educatie!

Klik op de link om de nieuwsbrief te openen!

preview.mailerlite.com/k8n1z7o6u9
... Bekijk meerBekijk minder

Heb je onze laatste nieuwsbrief als gelezen? Het bruist bij Seldenthuis-Educatie!

Klik op de link om de nieuwsbrief te openen!

https://preview.mailerlite.com/k8n1z7o6u9

Wanneer je dieper in de techniek duikt kom je er achter dat niet alleen de buitenkant van een voertuig mooi kan zijn. De verschillende technieken en complexiteit van voertuigensystemen ‘verstopt in een voertuig’ nemen toe en dat is snoepgoed voor de echte techneut in opleiding!
Om een grondig begrip van voertuigsystemen te ontwikkelen, moeten studenten dieper en breder in deze onderwerpen duiken.

Onze e-learning richt zich o.a. op vaardigheden zoals diagnose stellen aan systemen en componenten maar ook het interpreteren van technische handleidingen en schema’s. Voor niveau 2 en vmbo richten we ons op kennismaken met verschillende systemen op eenvoudige wijze in het belang van onderhoud en reparatie. Op ontdekkende wijze wordt er op deze manier kennis opgedaan over verschillende voertuigsystemen en bijbehorende componenten.

Neem met ons een duik in de wereld van het automotive onderwijs.
Laat ons meedenken en maatwerk leveren voor een mooi leermiddel.


#Educatie #Diagnose #Leermiddelen #SeldenthuisEducatie
... Bekijk meerBekijk minder

Vorige week is de volkswagen Golf afgeleverd aan het ROC Mondriaan MBO, locatie Neckar. Deze mild hybrid heeft een onderwijspreparatie gekregen voor datanetwerken, comfortsystemen en start/stop systeem. Modern lesmateriaal waar nog veel leerlingen getraind mee kunnen worden voor hun toekomstige baan! ... Bekijk meerBekijk minder

Vorige week is de volkswagen Golf afgeleverd aan het ROC Mondriaan MBO, locatie Neckar. Deze mild hybrid heeft een onderwijspreparatie gekregen voor datanetwerken, comfortsystemen en start/stop systeem. Modern lesmateriaal waar nog veel leerlingen getraind mee kunnen worden voor hun toekomstige baan!

Deze periode een DAF in onze werkplaats voor onderwijspreparatie! ... Bekijk meerBekijk minder

Lees meer

Aankomende cursusdata PicoScope: 

Deze cursus wordt aangeboden voor MBO docenten

Voorwaarden is dat je de Basis docententraining al hebt gevolgd.

Wil je je aanmelden? Stuur een mail naar:

info@seldenthuis-educatie.nl

Deze cursus wordt aangeboden aan alle geïnteresseerde Vmbo-docenten. Dat kunnen dus docenten M&T, D&P of PIE zijn.

Wil je je aanmelden? Dan verloopt dat via de website:

https://bijscholingvmbo.nl/bg/mt/

Deze cursus wordt aangeboden aan alle geïnteresseerde Vmbo-docenten. Dat kunnen dus docenten M&T, D&P of PIE zijn.

Voorwaarden is dat je de Basis docententraining al hebt gevolgd.

Wil je je aanmelden? Dan verloopt dat via de website:

https://bijscholingvmbo.nl/bg/mt/